Известие

Collapse
No announcement yet.

Болтове предна лява джанта

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Болтове предна лява джанта

Абе хора, развиват ми се болтовете на предна лява джанта ... К'ва е тая работа не знам ... Преди няколко дни изправях предните джанти , но ги завиха пред мен първо с пистолет и след това с динамометричен ключ. Тоя номер ми го е правил и при предишната смяна на гумите. Днес за малко да се пребия , джантата почна да хлопа да лопа ... викам я да я притегна , то болтовете за малко да изпаднат , до такава степен се бяха развили... Помислих си някой съсед да не ми прави мизерия и да ги развива , но секретния болт няма как да го развие , а и той си беше пред изпадане.
    Има ли някой идея от какво може да става това?
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

С лята джанта ли си и имаш ли втулки на централния отвор?
    sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Междуболтовото растояние отговаря ли на главината.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от sainter Покажи съобщение
        Абе хора, развиват ми се болтовете на предна лява джанта ... К'ва е тая работа не знам ... Преди няколко дни изправях предните джанти , но ги завиха пред мен първо с пистолет и след това с динамометричен ключ. Тоя номер ми го е правил и при предишната смяна на гумите. Днес за малко да се пребия , джантата почна да хлопа да лопа ... викам я да я притегна , то болтовете за малко да изпаднат , до такава степен се бяха развили... Помислих си някой съсед да не ми прави мизерия и да ги развива , но секретния болт няма как да го развие , а и той си беше пред изпадане.
        Има ли някой идея от какво може да става това?
        Аз на моята с лети джанти ги стягам на 110Nm и след месец ги проверявам не са мръднали
        То при теб ми се вижда много странно да се развият пред изпадане...
        Има вероятност и да ти ги развива някой...той секретния като е останал само той стегнат няма начин да не се развие след като другите вече са охлабени
        Last edited by eproHD; d.m.y г., 22:43.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
        sigpic

Comment

Един и същи ли е размерът на централния отвор на джантата с размера на главината? С какви джанти си - оригинални или други? Да не би да ти липсват преходни втулки и центровката на джантата да е само на болтовете? Снимки пусни. Болтовете на колко витки на резбата хващат? Поне 7-8 витки минимум трябва да хващат.
          Пиши какво се е оказало в крайна сметка.
          Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
          Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
          Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Джантите са оригинални Speedline 16". Никога не съм ги карал с втулки или фланци или каквото и да било. Интересното е, ме миналия път когато се бяха развили,като ги затегнах не бяха мръднали до смяна със зимните. Сега съм ги стегнал и ще покарам две седмици да видя ...

Sent from my iPhone using Tapatalk
            Alfa Romeo 156 2.0 TS

Comment

Да нямаш някакво биене в главината, щото от ляво болтовете би трябвало да се самозатягат.По принцип от дясно са по склонни към саморазвиване.Някакво замърсяване на джантата дето ляга върху главината или саматаглавина и поради това да е малко на ебем страна, макар че всичко това води до биене и бе трябвало да го усетиш.Нещо болтове резби да са поизносени.

п.п.Ся са сетих че имах подобен проблем на ладата навремето и се оказа че резбите на главината са поизносени и като навиеш болта на ръка без джантата хлопаше леко, смених болтовете щото и те бяха тръгнали за известно време се оправи после смених и главините.
              Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 23:50.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от sainter Покажи съобщение
                Джантите са оригинални Speedline 16". Никога не съм ги карал с втулки или фланци или каквото и да било. Интересното е, ме миналия път когато се бяха развили,като ги затегнах не бяха мръднали до смяна със зимните. Сега съм ги стегнал и ще покарам две седмици да видя ...

Sent from my iPhone using Tapatalk
                Иди да пуснат по един метчик на резбите на главината и виж височината на резбите на болтовете.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                X